KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Welke spullen heb je nodig om te verhuizen?

Ga je verhuizen en ben je je aan het voorbereiden op de verhuisdag? Wij helpen je graag met tips & tricks om je verhuizing soepel te laten verlopen. Rondom een verhuizing komt er nogal wat op je af, zoals het inpakken van je inboedel, het regelen van allerlei zaken en natuurlijk al je spullen naar je nieuwe woning verhuizen. Er zijn verschillende spullen die handig zijn om bij je te hebben als je gaat verhuizen: wij zetten ze voor je op een rijtje.

Als je gaat verhuizen, zul je waarschijnlijk je huidige woning willen verkopen: ook daar zetten we ons graag voor in! KIJCK. makelaars is jouw verkoopmakelaar: met onze unieke werkwijze bespaar jij al snel duizenden euro’s, terwijl je woning voor de beste prijs verkocht wordt. Voor het all-in tarief van slechts 3950,- nemen we hele verkoop voor onze rekening.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Handige spullen voor het verhuizen

De dag van de verhuizing zit eraan te komen: wat heb je allemaal nodig?

Voor het inpakken: voldoende inpakmateriaal

 • Genoeg verhuisdozen;
 • Er zijn speciale garderobedozen verkrijgbaar: hierin kun je jouw kleding aan de kledinghangers verhuizen en zo hoef je dus niet direct ál je kleding te strijken;
 • Kranten of keukenpapier om glazen, borden, bekers en andere breekbare spullen in te wikkelen: zo breken ze niet;
 • Tape om dozen goed dicht te plakken.

Tip: als je kasten, bedden of andere meubels uit elkaar schroeft, zit je vaak met enkele losse schroefjes en moertjes. Verpak deze in kleine, stevige plastic zakjes en schrijf erop waar de onderdelen vandaan komen. Plak ze met tape aan het meubelstuk vast: zo raak je ze niet kwijt en kun je in je nieuwe woning de meubels makkelijk weer in elkaar zetten.

Hondjes

Een van de meest onmisbare spullen om te verhuizen zijn ‘hondjes’: kleine platforms met zwenkwielen. Deze handige hulpmiddelen kunnen zware ladingen zoals kasten gemakkelijk dragen en doordat er wielen onder zitten, kun je jouw zware spullen gemakkelijk verplaatsen. 

Een verhuislift

Verhuis je vanaf de 5e verdieping naar een nieuw appartement op de 7e etage? Dan is een verhuislift een aanrader. Zeker als jouw complex geen lift heeft, is een verhuislift een absolute must. Kasten, tafels, je wasmachine en je droger: deze grote en zware spullen wil je niet tillen! Veel verhuisbedrijven bieden het gebruik van een verhuislift gratis of tegen een kleine vergoeding aan. Als je de verhuizing zelf doet, kun je natuurlijk ook een verhuislift huren. 

Een aanhanger of bus

Jouw spullen moeten op hun nieuwe bestemming terechtkomen: hier heb je waarschijnlijk een bus of een grote aanhanger voor nodig. Als je een verhuisbedrijf inschakelt om je te helpen met de verhuizing, zullen zij een verhuiswagen verzorgen. Wanneer je de verhuizing zelf doet, zal je of een familielid of een kennis met een bus of een grote aanhanger moeten vragen om te helpen, of er eentje moeten huren.

Zorg er tijdens het inpakken van de bus voor dat grote spullen stevig staan, bij voorkeur zet je ze vast met spanbanden.

Tip: ga je verhuizen over een grote afstand? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat al jouw spullen in de verhuiswagen(s) passen: je wilt geen 2 keer rijden. Je kunt beter een bus huren die te groot is dan een te kleine bus of aanhanger.

Handige spullen om bij je te houden tijdens de verhuizing

Het is verstandig om de spullen die je in je nieuwe woning direct nodig hebt bij elkaar te houden in één doos. Denk hierbij aan schoonmaakitems en eten en drinken:

 • Koffie, de koffiemachine, suiker en melk;
 • Papieren bekers en borden (scheelt je afwassen na een lange dag verhuizen!);
 • Bestek;
 • Eten en drinken zoals lunch en snacks voor tussendoor;
 • Schoonmaakspullen;
 • Toiletpapier;
 • Afvalzakken;
 • Kroonsteentjes en lichtpeertjes;
 • Gereedschap, zoals schroevendraaiers.

Verhuistip: begin op tijd!

Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan je denkt: begin daarom ruim van te voren. Je kunt maanden van te voren al beginnen met het regelen van bijvoorbeeld de internetaansluiting in je nieuwe woning. Ook met het uitzoeken van je spullen kun je uren bezig zijn. Kijk kritisch naar alle dozen met spullen die je nog op zolder of op de logeerkamer hebt staan: wil je echt alles meenemen naar je nieuwe woning?

Meer weten over hoelang het verhuizen duurt? Lees het in ons blog: hoelang duurt verhuizen?

Tip: begin op tijd met het uitzoeken van je spullen en probeer de dingen die je niet mee wilt nemen via bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen. Zo hoef jij de spullen niet te verhuizen, kun je zelfs wat geld verdienen aan je oude meubels en maak je er iemand anders blij mee.

Geld besparen op de verkoop van je woning?

Een van de spannendste onderdelen van een verhuizing is het verkopen van je eigen woning. Je wilt graag dat de overdracht van je woning op het juiste moment is, zodat je niet met dubbele lasten komt te zitten. Ook de prijs is belangrijk: je wilt zoveel mogelijk geld voor je woning krijgen. 

KIJCK. makelaars helpt je hierbij. Wij zijn dé verkoopmakelaar van de Randstad – en ver daarbuiten – en we zetten onze ervaring graag in om jouw woning voor de beste prijs te verkopen, tegen de voorwaarden die bij jou passen.

Dit doen we op een unieke manier, namelijk tegen een bijzonder laag all-in tarief. Voor slechts 3950,- verkopen we jouw woning, ongeacht de verkoopsom. Zo bespaar je al snel duizenden euro’s ten opzichte van makelaars die werken met een variabel makelaarscourtage, terwijl je wel de diensten en service krijgt die je van een NVM-makelaar mag verwachten.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op, ons team staat voor je klaar. 

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars