KIJCK. Makelaars

Help: de woningmarkt is aan het veranderen, wat nu?

KIJCK. zet de trends en meest gestelde vragen op een rijtje. Er gebeurt namelijk van alles in de wereld en dat heeft een grote invloed op de woningmarkt. Inflatie, stijgende rentes: dit zorgt voor onzekerheid op de markt. Wil jij jouw woning verkopen, maar twijfel je of dit wel het juiste moment is? We hebben de trends in de markt voor je op een rijtje gezet. Als je hier vragen over hebt of meer wilt weten wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van je woning, neem dan gerust eens contact met ons op.

Wat gebeurt er op de markt?

Kopen, verkopen, helemaal niets doen: wat is wijsheid? De woningmarkt is snel aan het veranderen. De hypotheekrente stijgt, er is sprake van enorme inflatie en de prijzen van onder andere brandstof en energie rijzen de pan uit. Dit zorgt ervoor dat huizenkopers onzeker worden, omdat ze zich afvragen of ze straks hun rekeningen nog wel kunnen betalen. Dit heeft als gevolg dat mensen die wel zouden willen verhuizen even wachten om te kijken wat de markt doet.

Aan de andere kant is er nog steeds een groot woningtekort in Nederland: dit zorgt ervoor dat de prijzen niet direct kelderen. Wel zien we inmiddels dat kopers biedingen doen die zelfs onder de vraagprijs liggen. Dit is even wennen: dit hebben we de afgelopen jaren niet of nauwelijks meegemaakt.

Waarom verandert de huizenmarkt?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen die invloed hebben op deze veranderende huizenmarkt. De oorlog in Oekraïne is een van de belangrijkste redenen. Deze oorlog heeft een grote invloed op heel veel dingen en zorgt er onder andere voor dat de energiekosten gigantisch gestegen zijn. 

Omdat de energielasten ook voor bedrijven hard gestegen zijn, worden producten en diensten van bedrijven ook snel duurder, terwijl de lonen vaak niet evenredig meegroeien. Hierdoor is er sprake van inflatie. 

Een andere reden van de veranderende huizenmarkt is de stijgende hypotheekrente. Banken en andere hypotheekverstrekkers rekenen een hogere rente voor het lenen van geld voor een hypotheek, wat inhoudt dat geld lenen duurder wordt. Hierdoor stijgen de maandelijkse lasten van de hypotheek voor huizenkopers en daarom kunnen zij een minder hoge hypotheek aanvragen. Dit heeft invloed op de prijzen van woningen. 

Al deze redenen zorgen ervoor dat er een grote economische onzekerheid heerst. Mensen vinden het spannend om een hoge hypotheek aan te vragen, omdat ze niet weten hoe de toekomst zich gaat ontwikkelen en of ze de komende jaren wel in staat zullen zijn om zo’n hoge hypotheek te kunnen betalen.

Ik wil mijn huis verkopen: is dit wel het juiste moment?

Deze veranderende huizenmarkt kan invloed hebben op jouw beslissing om je woning wel of niet te verkopen. Huizen staan soms wat langer te koop dan de afgelopen jaren – hoewel dit afhankelijk is van onder andere de locatie, het type woning en de vraagprijs. Ook zien we dat het aantal geïnteresseerde kijkers dat langskomt voor een bezichtiging, aan het dalen is.

Wanneer je woning langer te koop staat, dan geeft dat onzekerheid en spanning. Als dé verkoopmakelaar helpen we je daarom graag: samen zorgen we ervoor dat je woning onder de aandacht komt van de juiste mensen. Vervolgens nemen wij de bezichtigingen op ons en voeren we de prijsonderhandelingen. Samen met jou stellen we een verkoopstrategie op die bij jouw situatie past. Er is nog steeds een groot huizentekort in ons land: er zijn altijd mensen op zoek naar een nieuwe woning. Aan ons de taak om die te vinden!

Hoe zetten wij ons in om jouw woning tóch snel en tegen de juiste prijs te verkopen?

We begrijpen als geen ander dat je jouw woning graag snel en tegen de juiste prijs wilt verkopen. Daar zetten we ons dan ook voor de volle 100% voor in! KIJCK. makelaars is jouw verkoopmakelaar. Met onze unieke werkwijze zorgen we ervoor dat jouw woning verkocht wordt tegen de voorwaarden die bij je passen. 

Wij werken anders dan andere makelaarskantoren. Bij ons betaal je geen percentage van de verkoopsom aan makelaarskosten: wij werken op basis van een laag all-in tarief. Voor slechts 3950,- verkopen we jouw woning, ongeacht de verkoopprijs! Zo kun je al snel duizenden euro’s besparen.

Om in deze onzekere tijden tóch snel jouw woning te verkopen, zetten we ons op verschillende manieren extra in. 

Wil je meer weten over hoe we er samen voor gaan zorgen dat jouw woning in deze veranderende huizenmarkt toch goed verkocht wordt? Neem gerust contact met ons op, we spreken de mogelijkheden graag met je door!

Waarom KIJCK. makelaars?

Waarom KIJCK. makelaars?

  • Geen opstartkosten, kleine lettertjes of andere kosten.

  • Alle diensten die je van een makelaar verwacht voor 1 prijs.

  • Via jouw persoonlijke omgeving volg je het gehele verkoopproces.

  • Je betaalt pas achteraf als jouw woning is verkocht.

Ik heb nog vragen!

Ik heb nog vragen!

Neem vrijblijvend contact met ons op. Klik op de vestiging bij jou in de buurt en bel, mail of Whatsapp ons.

Tot KIJCK!

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars