KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Wat zijn No Cure No Pay makelaars?

Wellicht heb je de term wel eens gehoord: ‘No Cure, No Pay’. De term, die vooral veel in de advocatenwereld wordt gebruikt, betekent vrij vertaald: “geen oplossing, geen betaling”. De term duikt ook op in de makelaarswereld, KIJCK. makelaars werkt bijvoorbeeld op basis van no cure, no pay. Wat betekent dit? En wat is het verschil tussen een traditionele makelaar en een No Cure No Pay-makelaar? In deze blog beschrijven we eerst de kosten voor een traditionele makelaar, vervolgens lees je hoe No Cure, No Pay makelaars hiervan verschillen.

Wat is de kostenopbouw van een traditionele makelaar?

De kosten van een traditionele makelaar zijn opgebouwd uit een aantal vaste kosten en een aantal variabele kosten. Hoe zo’n kostenplaatje eruit ziet lees je hieronder:

De Opstartkosten
Opstartkosten zijn de kosten die de makelaar al maakt voordat jouw woning zichtbaar is voor potentiële kopers. Denk aan het maken van professionele foto’s van jouw woonruimte, het doen van een waardebepaling, het plaatsen van een ‘te koop-bord’ in jouw voortuin of op jouw voorgevel. Ook wordt er een bedrag gerekend voor het opstellen van een advertentie en advertentietekst op Funda. Onder de streep komen kosten meestal rond de 500 euro uit, maar dit verschilt uiteraard per makelaar. Bij KIJCK. makelaars rekenen we geen opstartkosten, deze zitten al in het bedrag van 3950,- in.

Courtage
Een courtage is een bedrag dat je betaalt aan sommige makelaars voor het verkopen van jouw huis. Een courtage is vaak weergegeven in procenten. Op die manier is het bedrag is afhankelijk van het verkoopbedrag; je betaalt meer wanneer jouw huis een hogere verkoopprijs heeft. Over het algemeen liggen de kosten voor de makelaarscourtage 0,75% en 2% van de koopsom. Is de verkoopprijs van jouw woning €350.000,- en rekent jouw makelaar 1,5% aan courtage? Dan betaal je de makelaar €5.250,-. Dit bedrag is over het algemeen exclusief btw. Bij KIJCK. makelaars rekenen we geen courtage. Op onze homepage kun je zien hoeveel je bespaart met welke verkoopprijs. Hoe hoger uw verkoopprijs, hoe meer uw bespaart.

Hoe werkt een No Cure No Pay makelaar?

In tegenstelling tot een traditionele makelaar betaal je bij No Cure, No Pay makelaars slechts wanneer er resultaten zijn behaald. Je betaalt geen standaardkosten, pas zodra je huis daadwerkelijk verkocht is, wordt er courtage gerekend. Of je een procentuele courtage betaalt of een standaard bedrag verschilt per makelaar, bij KIJCK. makelaars rekenen we een vast, laag bedrag.

Let op:
Niet alle makelaars hanteren hetzelfde principe als ze promoten met no cure, no pay. Zo betaal je bij sommige makelaarskantoren alsnog de gemaakte opstartkosten, of hanteren een (hoge) intrekkingskosten op het moment dat je afziet van de samenwerkingen met betreffende makelaar. Wij nemen het begrip heel letterlijk: geen oplossing? Geen betaling! Bij KIJCK. makelaars betaal je geen cent op het moment dat de verkoop niet slaagt. Wel zo transparant.

Huis verkopen?

Heb je nog vragen of wil je je huis verkopen bij KIJCK. makelaars, wij helpen je graag. Neem contact met ons op en wij doen de rest.

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars