KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Een verkoopmakelaar kiezen: waar moet je op letten?

Wil je jouw woning verkopen, bijvoorbeeld omdat je jouw huis verkocht hebt of omdat je gaat samenwonen? Een verkoopmakelaar helpt je daarbij! Als verkoopmakelaar zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat er serieus geïnteresseerden langskomen en dat jij uiteindelijk de beste prijs voor je woning krijgt!

Bij het kiezen van een verkoopmakelaar zijn er verschillende zaken waar je op moet letten: er zijn allerlei verschillen tussen verkoopmakelaars. Zo zijn onder andere de betrokkenheid van de verkoopmakelaar belangrijk, net als het netwerk en de ervaring van de makelaars. 

Een belangrijk punt is de makelaarskosten. Hier verschillen verkoopmakelaars nogal in en daarom is het iets waar je goed op moet letten wanneer je een verkoopmakelaar gaat kiezen. Kies je voor een verkoopmakelaar die werkt op basis van een vast tarief, of ga je voor een makelaar die werkt met een variabel tarief?

KIJCK. makelaars is dé verkoopmakelaar met een vast tarief: voor slechts 3950,- nemen we de volledige verkoop van je over. Meer weten? Neem gerust contact met ons op! 

Verkoopmakelaars met een vast tarief of een variabel tarief

Er zijn pakweg 2 soorten verkoopmakelaars te onderscheiden: verkoopmakelaars met een vast tarief, en makelaars met een variabel tarief.

KIJCK. makelaars valt in die eerste groep, wij rekenen een vast all-in tarief voor ál onze werkzaamheden. Op deze manier weet je vooraf precies wat je gaat betalen en kom je dus niet voor nare verrassingen te staan. Voor slechts 3950,- ontzorgen we je met fotografie, uitgebreide promotie, bezichtigingen, prijsonderhandelingen en meer.

Daarnaast heb je ‘klassieke’ makelaars, die werken op basis van een variabel makelaarscourtage. Bij deze werkwijze betaal je een percentage van de verkoopsom van je woning aan de makelaar. Wordt jouw woning voor een hoger bedrag verkocht, dan betaal je dus meer aan de makelaar. Zo kunnen de kosten al snel enorm oplopen, terwijl je precies dezelfde service en dienstverlening krijgt en de werkzaamheden hetzelfde zijn bij een huis van € 200.000,- als bij een huis van € 750.000,-. 

Bekijk recensies van verkoopmakelaars

Een verkoopmakelaar kan zichzelf misschien wel goed verkopen, maar het is pas écht overtuigend als de klanten van de verkoopmakelaar positief zijn. Je kunt de reviews van de verkoopmakelaar bekijken, via bijvoorbeeld Funda. Op Funda worden wij door onze klanten beoordeeld met maar liefst een 9,3: dat zit dus wel goed!

Waar letten verkoopmakelaars op?

Als verkoopmakelaar doen we er alles aan om jouw woning voor de beste prijs te verkopen, tegen de voorwaarden die passen bij jouw situatie. 

We komen graag eens bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Zo kunnen we samen een verkoopstrategie opstellen die bij je past en kijken we naar je woning. We letten hierbij onder andere op het type en het formaat van je huis. Ook kunnen we je een inschatting geven van de waarde, door een waardebepaling voor je uit te voeren. Bij zo’n waardebepaling letten we bijvoorbeeld ook op de prijzen van recent verkochte woningen bij jou in de buurt. 

Jouw verkoopmakelaar: KIJCK. makelaars

Ben jij op zoek naar een goede verkoopmakelaar, die je helpt bij het verkopen van jouw woning tegen jouw voorwaarden én de hoogste prijs? Het team van KIJCK. makelaars staat voor je klaar. Vanuit onze kantoren in Amsterdam, Almere en Hoofddorp zijn we altijd in de buurt. Onze ervaren makelaars hebben veel ervaring met het verkopen van woningen in de regio en ze zetten hun netwerk graag voor jou in.

Wil je meer weten over onze unieke werkwijze of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. 

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars