KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Verhuizen: zelf doen of laten doen?

Ga je verhuizen en ben je aan het uitzoeken of je dat zelf gaat doen of dat je het laat doen door een verhuisbedrijf? Beide hebben voordelen én nadelen: wij zetten ze voor je op een rijtje. Zo kun jij de keuze maken die bij jou past!

Een onderdeel van je verhuizing naar een nieuwe woning is het verkopen van je eigen huis. Als je jouw huis nog niet hebt verkocht of als het nog niet in de verkoop staat, dan helpen wij je daar graag bij. KIJCK. makelaars werkt volgens een unieke werkwijze: op basis van een all-in tarief. Voor het lage bedrag van slechts 3950,- ontzorgen we je volledig en verkopen we jouw woning voor de beste prijs en tegen de voorwaarden die bij je passen.

Wil je meer weten over deze manier van werken en hoe we ervoor gaan zorgen dat jouw woning voor de beste prijs verkocht wordt? Neem vrijblijvend contact met ons op: ons team staat voor je klaar.

De voordelen van je verhuizing zelf doen

Je kunt je verhuizing zelf doen, zonder verhuisbedrijf. Het is dan wel verstandig om hulp van familie en vrienden in te schakelen, want je wilt niet in je eentje ál die dozen en je zware meubels verhuizen. Zelf je verhuizing doen heeft verschillende voordelen:

 • Buiten de kosten voor het huren van een bus en voldoende koffie en lekkers voor je helpers, kost deze manier van verhuizen niets;
 • Je verhuist al je spullen zelf, je weet dus dat je extra voorzichtig wilt zijn met dat ene antieke kastje of de dozen met je collectie breekbare miniaturen. 

Nadelen van zelf je verhuizing doen

Zelf je hele verhuizing regelen en uitvoeren heeft ook verschillende nadelen. Er gaat heel wat tijd zitten in het uitzoeken van al je spullen, het inpakken ervan en het sjouwen met je inboedel.

 • Zelf verhuizen kost veel tijd;
 • Het is zwaar werk, zeker als je veel grote meubels hebt;
 • Een verhuisbus zo strak mogelijk inpakken zodat je meubels niet kunnen bewegen en alles stevig blijft staan tijdens het vervoeren, is een knap lastige klus.

De voordelen van je verhuizing laten doen

Je kunt er ook voor kiezen om je verhuizing door een professioneel verhuisbedrijf te laten doen. Zo hoef jij je nergens druk om te maken en laat je het sjouwen met kasten en tafels aan professionals over. Je verhuizing laten doen heeft verschillende voordelen:

 • Jij hoeft je niet druk te maken over het sjouwen van zware meubels;
 • Professionele verhuizers helpen je ook met het uit- en weer in elkaar zetten van kastjes en andere meubels;
 • Verhuizers zijn ervaren met het inladen van een verhuisbus;
 • Verhuisbedrijven bieden soms zelfs services als hulp bij inpakken en tijdelijke inboedelopslag aan;
 • Vaak is een verhuisverzekering inbegrepen. Mocht er per ongeluk toch iets beschadigd raken, dan ben je daarvoor verzekerd.

De nadelen van je verhuizing laten doen

Het grootste nadeel van je verhuizing laten doen door een professioneel bedrijf? De kosten. De kosten voor het uit handen geven van je verhuizing hangen af van allerlei zaken, zoals de afstand en het formaat van je inboedel. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven: zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt. 

Jouw woning verkopen voor de beste prijs?

Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar die je helpt bij het verkopen van jouw woning? Dan ben je bij KIJCK. makelaars aan het juiste adres. Wij zijn dé makelaar van de Randstad: vanuit onze kantoren in Amsterdam, Almere en Hoofddorp zetten onze makelaars hun ervaring graag voor jou in. Voor het lage all-in tarief van 3950,- ontzorgen we je volledig:

 • Fotografie van je woning;
 • Plattegronden van je woning;
 • Uitgebreide promotie via onze socials;
 • We plaatsen je woning op Funda;
 • We regelen en houden de bezichtigingen;
 • We voeren de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden;
 • We helpen je met al het papierwerk.

Gedurende het verkooptraject houden we je continu op de hoogte van de vorderingen. Zo krijg je bijvoorbeeld via ons online platform inzicht in wanneer er bezichtigingen gepland staan.

Wil je meer weten over onze unieke werkwijze en dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars