KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Verhuizen: waar moet je je adres allemaal wijzigen?

Heb je een nieuwe woning op het oog of al gekocht en ben je je aan het voorbereiden op de verhuizing? Een van de dingen die je moet regelen is het wijzigen van je adres op allerlei plekken.

Dus, waar moet je je adres zelf allemaal wijzigen? 

 • Je abonnement op de krant en tijdschriften;
 • Je aanbieder van telefonie en internet (bijvoorbeeld Ziggo of KPN;
 • Je werk;
 • Sportverenigingen en andere verenigingen waar je lid van bent;
 • Andere verzekeraars dan je zorgverzekering (zoals je auto- en reisverzekering);
 • Je fysiotherapeut, huisarts, apotheek, tandarts en andere medische instanties.

Daarnaast moet je de verhuizing doorgeven bij de gemeente. Verhuis je naar een nieuwe gemeente? Dan moet je je daar inschrijven: je wordt dan automatisch uitgeschreven uit je oude gemeente. Deze wijziging wordt geregistreerd in de BRP, de Basisregistratie Personen.

Welke instanties krijgen automatisch een bericht van je verhuizing?

Wanneer je jouw verhuizing dus doorgeeft bij de gemeente waar je gaat wonen, wordt deze geregistreerd in de BRP. Er zijn allerlei instanties die hun gegevens uit de BRP krijgen, deze instanties worden vervolgens allemaal op de hoogte gebracht van de wijziging. Jij hoeft dus niet actief een adreswijziging naar deze instanties te sturen.

Dit zijn onder andere:

 • Je zorgverzekeraar;
 • De RDW;
 • Het UWV;
 • De Belastingdienst;
 • Eventueel onderwijsorganisaties;

Op de website van de Rijksoverheid vind je de complete lijst.

Je woning verkopen via een makelaar met een vaste prijs

Verhuisdozen regelen en je spullen inpakken, kijken naar een nieuwe school voor de kids, je adres op allerlei plekken wijzigen en ook nog eens de zorgen om het verkopen van je woning: er komt nogal wat op je af rondom een verhuizing.

De zorg van het verkopen van je woning nemen we graag van je over. KIJCK. makelaars is dé verkoopmakelaar van de Randstad. Met onze kantoren in Amsterdam, Hoofddorp en Almere zijn we altijd in de buurt. Onze makelaars hebben enorm veel ervaring met het verkopen van woningen in regio: die zetten ze graag voor jou in. 

Bespaar duizenden euro’s bij KIJCK. makelaars

KIJCK. makelaars heeft een unieke werkwijze ontwikkeld, waarmee we jouw woning voor de beste prijs verkopen en jij al snel duizenden euro’s kunt besparen. We werken voor een laag, all-in tarief: voor slechts 3950,- nemen we de gehele verkoop op ons! Hier komen geen onverwachte extra kosten overheen, zoals opstartkosten of bonusregelingen. Voor dit lage bedrag ontvang je wél alle service en dienstverlening die je van een professionele makelaar mag verwachten: van fotografie tot bezichtigingen, prijsonderhandelingen en hulp bij het opstellen van het koopcontract.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op: we denken graag met je mee!

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars