KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Hoe verkoop ik mijn huis sneller? 7 tips

Je huis verkopen is al snel een tijdrovende bezigheid. Van een makelaar zoeken tot de overeenkomst tekenen bij de notaris, alles kost tijd. Wij snappen dat je je huis het liefst zo snel mogelijk verkoopt om zo snel mogelijk je nieuwe droomhuis in te trekken. 

Daarom geven wij je in het artikel hieronder 7 tips om het hele verkoopproces zo snel mogelijk te laten verlopen.  

Tip 1: Werk samen een flexibele makelaar

Het is belangrijk om op één lijn te zitten met je makelaar. Bespreek bijvoorbeeld op welke platforms je je huis in de verkoop zet en vanaf wanneer. Wij adviseren ook zeker om goed naar het plan makelaar te luisteren. Je makelaar heeft waarschijnlijk een onderbouwd plan voor de verkoop van je woning. Luister goed, maar wees ook kritisch op wat je echt belangrijk vindt. 

Daarnaast is de flexibiliteit van je makelaar ook belangrijk, zeker als je haast hebt met het verkopen van je huis. Vraag bijvoorbeeld of je makelaar in avonden en weekenden beschikbaar is voor eventuele bezichtigingen en maak hier duidelijke afspraken over. 

Kijck-Makelaars_Teamfoto

Tip 2: Ga voor de juiste prijsstrategie 

De juiste vraagprijs voor je huis is natuurlijk altijd van belang. Wanneer je je woning zo snel mogelijk wil verkopen is dit misschien nog wel iets belangrijker dan wanneer er geen haast achter zit.

Wanneer je huis bijvoorbeeld al langere tijd te koop staat is het bijvoorbeeld een goed idee om de vraagprijs lager te maken. Zeker in een tijd waarin huizen schaars zijn, is dit dan geen raar idee wanneer je huis al geruime tijd op Funda staat. Daarbij wordt de kans op overbieding ook weer groter. 

Over het algemeen geldt natuurlijk wel: een lagere vraagprijs dan gemiddeld zorgt voor meer interesse vanuit kopers. 

Tip 3: Geef zelf wat geld uit aan je huis

Bij Kijck begrijpen we natuurlijk dat je je woning wil verkopen en er dus geen grote bedragen meer in wil investeren. Toch kunnen kleine aanpassingen soms helpen om je woning heel wat aantrekkelijker te maken voor kopers. 

Denk bijvoorbeeld aan een nieuw laagje verf of een nieuw dekbed of vloerkleed. Wij raden dan wel altijd een neutrale kleur in een aardse tint aan. Zo kunnen mensen makkelijker zichzelf en hun inboedel in het huis voorstellen. 

Twijfel je over geschikte aanpassingen? Bel gerust voor een afspraak, wij geven je graag passend advies om met kleine investeringen je woning er net wat frisser uit te laten zien!

Tip 4: Zorg dat je huis altijd opgeruimd is

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dit geldt voor jouzelf, je makelaar, maar ook zeker voor potentiële kopers. 

Een opgeruimd en net huis helpt namelijk tijdens de eerste afspraak met je makelaar om een goede inschatting voor de vraagprijs te geven en daarbij een passende prijsstrategie te bedenken. Natuurlijk kijken de meeste makelaars wel door eventuele rommel heen, maar een nette woning is altijd prettig om in te werken. 

Ook kopers waarderen een opgeruimde woning. Dit geldt tijdens het kijken op Funda, maar daarnaast ook tijdens bezichtigingen. Kopers krijgen natuurlijk een eerste indruk via de foto’s die op verkoopplatformen zoals Funda staan. Op basis hiervan beslissen zij vaak of ze een bezichtiging willen bijwonen of niet. Bij die beslissing helpt een opgeruimd huis op de foto’s enorm. Potentiële kopers kijken soms namelijk lastig door rommel en troep heen en waarderen je huis zelf lager dan dat het daadwerkelijk waard is. 

Vervolgens is een opgeruimd huis natuurlijk ook belangrijk tijdens bezichtigingen. De geur van net gebakken koekjes of appeltaart helpt allang niet meer zoveel als een opgeruimd en strak huis. Potentiële kopers hebben natuurlijk een bepaalde verwachting gewekt online en willen dit graag terugzien. Zorg er dus voor dat je huis er netjes bijstaat om hem zo snel mogelijk te verkopen. 

opgeruimd huis

Tip 5: Doe buurtonderzoek in je huidige wijk

Wij adviseren je om in je huidige woonwijk eens rond te vragen bij je buren wat zij zo leuk vinden aan de wijk en waarom ze voor de woning zijn gegaan waar ze nu wonen. Dit is waardevolle informatie om potentiële kopers over de streep te trekken. 

De punten die je (oud) buren geven zijn namelijk waardevolle informatie die je makkelijk gebruikt om in je eigen woning uit te lichten. Denk aan een gezellige wijk, dicht bij scholen, het centrum of misschien staat het huis wel een bosrijk gebied of zijn er juist mooie toekomstplannen voor de omgeving. 

Het zijn dingen waar je waarschijnlijk zelf niet snel over nadenkt, maar die veel andere mensen wel belangrijk vinden aan een huis en de omgeving. Het geeft nieuwe inzichten die je makkelijk gebruikt om contact te maken met een eventuele koper of voor een aantrekkelijke tekst op het verkoopplatform. 

Tip 6: Promoot je huis op social media

Door op je social media te delen dat je huis te koop staat, met een linkje naar de verkooppagina, laat je zien dat je trots bent op je huis en dat er geen addertjes onder het gras zitten. Dit straalt zelfvertrouwen uit en geeft kopers een gezicht achter de bewoners van een huis. 

Daarnaast zien meer mensen je huis, wanneer mensen je bericht liken en delen. Een groter bereik dus, zonder daar echt heel veel moeite voor te doen. 

Wie weet zitten de kopers van je woning wel meer op Facebook of Instagram en hadden ze jouw woning normaal gesproken nooit gezien.  

Tip 7: Geef kijkers een totaal inzicht van je huis online

Op verkoopsites zoals Funda staat tegenwoordig veel meer content dan alleen foto’s van een opgeruimd huis dat net opnieuw gewit is. Denk aan plattegronden, video’s en wervende teksten om je huis zo veel mogelijk te promoten. 

Door het verkoopartikel van je huis zo compleet mogelijk te maken, zien potentiële kopers het hele plaatje en weten zij waar ze aan toe zijn. Dit zorgt voor een snellere keuze om te gaan bezichtigen of zelfs gelijk tot een bod over te gaan.

Kies er daarnaast voor om je woning op meerdere verkoopsites te zetten. Sommige sites vragen hier een bedrag voor, maar als je woning snel wil verkopen is dit het zeker waard!

Nu we je 7 waardevolle tips hebben gegeven kan je aan de slag met de verkoop van je huis. Zeker weten dat je er alles aan doet om je huis zo snel mogelijk van de hand te doen? Neem dan eens contact met ons op door te bellen, WhatsAppen of te mailen

De makelaars van KIJCK helpen je graag met de snelle verkoop van je huis. Voor 1 vast tarief van 3950,- zonder onverwachte kosten, verzorgen wij de volledige verkoop van je woning. Met KIJCK. kies je voor transparantie en duidelijkheid.

Waarom zou je meer betalen als slim en voordelig verkopen binnen handbereik is?

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars