KIJCK. Makelaars

Waardebepaling van het huis bij een scheiding

Bij een scheiding komt veel kijken ook omtrent jullie woning. Blijft één van jullie erin wonen? Of, gaan jullie er allebei uit? Bij een echtscheiding gaat de koopwoning naar de eigenaar. Wie dat is hangt af van jouw situatie. Als jullie allebei eigenaar zijn kun je de woning verkopen en de opbrengst verdelen. Het is altijd een goed idee om een waardebepaling te doen. Dit om de financiële kwesties tussen jullie als partners oplossen. Hoe hoog wordt het uitkoopbedrag van het huis? Hoeveel moet ik mijn partner betalen omdat er een onderwaarde is? Op deze kwesties geeft een waardebepaling het antwoord.

Hoe gaat een waardebepaling in zijn werk?

Een waardebepaling houdt in dat de makelaar een schatting maakt wat de verkoopwaarde van het huis is. De waardebepaling van het huis komt tot stand door verschillende factoren. Enkele factoren die invloed hebben op de waarde van het huis is de locatie, het type huis, verkoopprijzen in de buurt van vergelijkbare woningen en het perceel- en woonoppervlakte. Mocht jouw partner wel in het huis blijven kopen kan met de waardebepaling een bedrag worden vastgesteld.

Aandachtspunten waardebepaling bij scheiden

Een waardebepaling is niet in beton gegoten. Het kan zijn dat je minder of juist meer geld ontvangt voor de woning. De waardebepaling geeft dus niet aan hoeveel geld jij of je partner verschuldigd is vanuit het huis maar een indicatie. Wacht daarom totdat het huis is verkocht met het maken van grote beslissingen.

Ja, ik wil de waarde weten van het huis

Vul hieronder je gegevens in en krijg een gratis en vrijblijvend waarderapport.

Mijn gratis waardebepaling

Hidden
Mocht er vanuit onze kant iets niet duidelijk zijn, dan bellen wij liever even.

Gevolgen van een waardebepaling bij een scheiding

De gevolgen van een waardebepaling kunnen heel divers zijn. Ontstaat er een onder- of overwaarde van het huis. Moet jij de partner betalen omdat je weggaat of moet jouw partner een deel van de overwaarde betalen? Een waardebepaling geeft een schatting van wat er te wachten staan bij een schade. Zo kun je betere beslissingen maken. KIJCK. makelaars helpt je graag verder.

Dit doen wij voor jou

Dit doen wij voor jou

  • Zorgen ervoor dat er een professionele fotograaf komt.

  • Je woning wordt uitgebreid gepromoot op social, Funda en andere relevante websites.

  • De bezichtigingen worden door ons gehouden en geregeld.

  • Wij voeren de onderhandelingen in overleg met jou.

  • Wij zorgen voor de vastlegging en ondertekening van de afspraken in een koopovereenkomst.

Waardebepaling bij scheiding. KIJCK. makelaars helpt

Wij van KIJCK. snappen dat een scheiding nooit een leuke tijd is. Daarom helpen we graag een handje. Met onze gratis waardebepaling kunnen wij inzicht geven hoeveel jullie woning waard is. Dit geeft inzicht in jullie financiële situatie en maakt beslissingen maken eenvoudig. Tevens kunnen wij, mocht het nodig zijn, helpen met het verkopen van jullie huis bij een scheiding. Met onze all-in prijs van 3950,- euro verkopen wij jullie huis volledig ontzorgd. Wij regelen alles voor je, en je huis wordt snel verkocht. Zo kunnen jullie je concentreren op andere zaken.

Ik heb nog een vraag

Ik heb nog een vraag

Geen probleem! Klik op de vestiging bij jou in de buurt en bel, mail of Whatsapp ons.

Tot KIJCK!

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars