KIJCK. Makelaars

Huis verkopen bij scheiding

Wil je je huis verkopen bij een scheiding? Als je gaat scheiden, heb je een aantal opties. Je kunt kiezen om zelf in het huis te blijven wonen, je partner te laten blijven of allebei te vertrekken en het huis te verkopen. Kiezen jullie ervoor om het huis te koop te zetten? Dan moet er veel worden geregeld. Geen zorgen! Wij nemen graag deze taken uit handen, zodat jij kan focussen op andere zaken.

Waardebepaling bij een huis verkopen na scheiding

Een huis verkopen bij een scheiding begint bij de waardebepaling van jullie huis. Als de huidige waarde meer is dan de hypotheek, is er sprake van een overwaarde. Staat het huis op naam van jullie beiden, dan wordt de overwaarde verdeeld tussen jou en jouw partner. Ditzelfde geldt voor een eventuele restschuld. Er is sprake van een restschuld wanneer de woning minder waard is dan de hypotheek.

Huis verkopen bij scheiding met restschuld

Het maakt de situatie een stuk ingewikkelder wanneer er sprake is van een restschuld. Jullie moeten er dan eerst voor zorgen dat de restschuld is afgelost. Dit kan worden gedaan met spaargeld, een lening, een regeling met de geldverstrekker of door een uitkering van een spaarverzekering. Het advies is om deze restschuld zo snel mogelijk af te lossen. Bekijk dus zo snel mogelijk de waarde van jouw huis zodat je keuzes kunt maken.

Aansprakelijkheid van een huis verkopen bij scheiding

Als de woning van jullie allebei is, is de aansprakelijkheid van het huis verkopen bij een scheiding, tot het huis verkocht is, van jullie beiden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op

Zit je nog met veel vragen in je hoofd, dat snappen wij helemaal.

Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder. Klik op de vestiging bij jou in de buurt en bel, mail of Whatsapp ons.

Huis verkopen bij scheiding? KIJCK. makelaars ontzorgt volledig

Voor we het huis verkopen, maken we graag kennis met je. We komen langs voor een woningopname en bespreken jouw koopwensen en de huidige marktomstandigheden. Met deze informatie maken we een strategie die bij jullie situatie past. Deze strategie passen we vervolgens toe tijdens de verkoop.

In de voorbereiding checken we alle informatie en bekijken alle bijzonderheden van jouw huis. Daarna gaan we hard aan de slag om jouw huis te promoten op relevante huizensites zoals Funda. Ook sociale media wordt bij deze promotie ingezet. De bezichtigingen zullen binnenkomen, die wij volledig afhandelen. Uiteraard laten we je weten hoe de bezichtigingen verliepen.

Wanneer er een bod is uitgebracht op jouw huis, gaan wij onderhandelen en zorgen voor de beste resultaten. Natuurlijk geheel in overleg met jou. Op het moment dat er een overeenstemming is bereikt, is het tijd voor de vastlegging en ondertekening van de afspraken in een koopovereenkomst.

Nu is het tijd voor de laatste taken. We bekijken met jou en de koper het huis voor een laatste keer voor de eindinspectie. De sleuteloverdracht wordt gedaan en bij de notaris wordt de akte van levering getekend.

Vaste prijs voor huis verkopen bij scheiding

De meeste makelaars hanteren een makelaarscourtage. Dit is een percentage, gemiddeld 1,5%, van de verkoopprijs van jouw huis. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer je de makelaar betaald.  Bij KIJCK. makelaars hanteren we een vast tarief van slechts 3950,-. Ongeacht de verkoopprijs van de woning. Alle bovenstaande diensten worden voor jou uitgevoerd. Hoe groot of klein jouw huis ook is, jij verdient een zorgeloze verkoop van jouw huis. Je weet precies wat je te wachten staat wat betreft de kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Meer informatie over huizen verkopen?

Wil je meer informatie over onze diensten? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! Vul ons contactformulier in, bel ons op 020 215 1337 of mail naar contact@kijck.nl

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars