KIJCK. Makelaars

Huis verkopen na overlijden echtgenoot

Na het overlijden van je dierbare verandert er een hoop in je leven. Na het verwerken van je verlies en het verdriet wat je hebt, moet er helaas ook veel worden geregeld. Een van de uitdagingen waar je nu naar kijkt is het huis. Wat te doen met het huis? KIJCK. makelaars adviseert je graag.

Wat verandert er financieel en juridisch?

Als je partner komt te overlijden veranderen er financieel en juridisch een aantal zaken. Je wordt als echtgenoot of geregistreerd partner automatisch eigenaar van het huis. Je kunt het huis dan op jouw naam laten zetten. De notaris schrijft hiervoor een verklaring van erfrecht welke wordt opgenomen in het Kadaster.


Wil je, of kun je echter wel blijven wonen op je huidige adres? Dan moet je eraan denken dat jij de maandlasten draagt. Wellicht brengt het huis ook teveel emoties en herinneringen met zich mee en zet je het liever te koop. De reden om te verhuizen is voor ieder weer anders. Heb je besloten het huis te koop te zetten? Dan is goed om te weten dat je recht hebt op een vrijstelling van €671.910, waardoor je vrijwel geen erfbelasting hoeft te betalen. Je kunt het huis dan ook op jouw eigen voorwaarden verkopen.

En als er meer erfgenamen zijn?

Als na het overlijden van je echtgenoot blijkt dat er meerdere personen het huis samen erven, dan wordt de situatie complexer. In zo’n geval kun je er voor kiezen om hun uit te kopen met een akte van verdeling. Aan de hand van een taxatie wordt de huidige waarde van het huis bepaalt. Zo weet je precies hoeveel de overige erfgenamen van je krijgen. Als je in het huis blijft wonen kun je ervoor kiezen een lening af te sluiten om de erfgenamen hun deel van de waarde van je huis te betalen. Of, je verkoopt het huis gezamenlijk en verdeelt de opbrengst.

Heb je behoefte aan een taxatie?

Heb je behoefte aan een taxatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Klik op de vestiging bij jou in de buurt en neem vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons bellen, mailen of Whatsappen.

Je huis verkopen na erfenis 

KIJCK. makelaars staat je bij. Je hebt meer aan je hoofd en veel zaken te regelen. Juist daarom is het fijn als je de verkoop van je huis aan een bekwame partij kunt overlaten. KIJCK. makelaars heeft begrip voor je situatie en ontzorgt je compleet. Wij regelen alles tot in de puntjes. Van het maken van professionele foto’s, plattegronden tot de bezichtigingen en onderhandelingen en de overdracht. En een courtagepercentage? Die kennen wij niet. Bij KIJCK. makelaars betaalt je slechts 1 vaste prijs van 3950,- ongeacht de verkoopwaarde van je woning.

Dit is onze aanpak voor jou

Dit is onze aanpak voor jou

  • Geen opstartkosten, kleine lettertjes of andere kosten.

  • Alle diensten die je van een makelaar verwacht voor 1 prijs.

  • Via jouw persoonlijke omgeving volg je het gehele verkoopproces.

  • Je betaalt pas achteraf als jouw woning is verkocht.

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars