KIJCK. Makelaars

Hoe promoot ik mijn woning op Instagram?

Instagram is een platform met een groot bereik en spreekt vooral jongere en actieve doelgroepen aan. Instagram is visueel ingesteld en dus perfect om foto’s van je woning te delen en te presenteren aan potentiële kopers. Dit platform biedt jouw de kans om je verkoopkansen te vergroten. Je leest hier hoe jij een succesvolle post op Instagram neerzet om meer potentiële kopers aan te trekken.

Waarom is het belangrijk om de verkoop van je huis op Instagram te plaatsen?

Er zijn verschillende voordelen om Instagram te gebruiken als je je woning een extra boost wilt geven en meer potentiële kopers wilt trekken:

 1. Groot bereik: Instagram heeft een groot en actief gebruikersbestand, wat je de kans biedt om je woning aan een groot publiek te presenteren.
 2. Visueel ingesteld: Instagram is visueel ingesteld en biedt de mogelijkheid om foto’s en video’s van je woning te delen. Hierdoor kun je de woning op een aantrekkelijke manier presenteren aan potentiële kopers.
 3. Jongere doelgroep: Instagram heeft een jongere en actieve doelgroep, waardoor je kans maakt om je woning aan een jongere generatie te verkopen. Denk aan starters.
 4. Verhoogde verkoopkansen: Door Instagram te gebruiken voor de verkoop van je huis, kun je je bereik vergroten en je verkoopkansen verhogen.

Welke tekst moet ik schrijven bij mijn Instagrambericht voor het verkopen van mijn huis?

Je bent geheel vrij om zelf een tekst bij je Instagrambericht te schrijven. Mocht je zelf een tekst willen schrijven zijn dit de meest gestelde vragen die potentiële kopers hebben, zorg dat je in ieder geval een paar van deze vragen duidelijk heb beantwoord in je tekst:

 1. Wat is de locatie van het huis?
 2. Hoe groot is het huis?
 3. Wat zijn de voorzieningen?
 4. Wat is de verkoopprijs?
 5. Zijn er recente renovaties uitgevoerd?
 6. Is er een tuin of terras aanwezig?
 7. Is er parkeerruimte beschikbaar?
 8. Wat is het verhaal achter het huis?
 9. Zijn er meer foto’s beschikbaar?
 10. Hoe kan ik een bezichtiging inplannen?

Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Dan wordt je Instagrambericht te lang. Kies er maximaal 5 uit en verpak deze in 5 zinnen of leuke bulletpoints.

Geef mij een opzetje voor een tekst

Mocht je het lastig vinden of geen inspiratie hebben, dan kun je het volgende opzetje gebruiken en eventueel aanvullen:

🏠 Mijn woning staat te koop

Vanaf vandaag staat onze woning op Funda én KIJCK.nl! Ken jij iemand die opzoek is?
KIJCK je mee? [*link hierachter plaatsen van jouw woning]

Delen wordt gewaardeerd!

#huistekoop #nieuwopdemarkt #kijckmakelaars

*Om de link van je woning te vinden, ga je naar https://kijck.nl/aanbod/. Als je hier het adres van je woning invult, zie je je huis tevoorschijn komen. Klik op je woning. Nu heb je de link voor je woning die je kunt plaatsen in je social media bericht.

Nog wat extra tips voor een succesvolle Instagrambericht

Hier nog een paar punten die je niet moet vergeten bij het schrijven van je Instagrambericht:

Meer veelgestelde vragen

1. Delen via Instagram

 • Ik heb geen Instagram, wat nu?

  Vraag je vrienden of familie om je te helpen of laat hen een bericht plaatsen op hun Instagram-account dat jouw woning te koop staat.

 • Waarom is het belangrijk om de verkoop van je huis op social media te plaatsen?

  1. Groter bereik: Social media platformen hebben een enorm bereik en kunnen je woning onder de aandacht brengen van een groot publiek.

  2. Makkelijk te delen: Social media maakt het gemakkelijk om informatie en foto’s van je woning te delen met anderen, waardoor het gemakkelijker is om de verkoop te versnellen.

  3. Gemakkelijker vindbaar: Door je woning op social media te plaatsen, maak je het gemakkelijker voor geïnteresseerde kopers om deze te vinden.

 • Mag ik zelf een tekst schrijven bij het bericht?

  Je bent geheel vrij om zelf een tekst bij je social media bericht te schrijven. Mocht je het lastig vinden of geen inspiratie hebben, dan kun je de volgende tekst gebruiken:

  🏠 Mijn woning staat te koop

  Vanaf vandaag staat onze woning op Funda én KIJCK.nl! Ken jij iemand die opzoek is? KIJCK je mee? [link hierachter plaatsen van jouw woning]

  Delen wordt gewaardeerd!

  #huistekoop #nieuwopdemarkt #kijckmakelaars

 • Ik wil een link in mijn bericht zetten naar mijn woning, waar vind ik deze?

  1. Ga naar https://kijck.nl/aanbod/. Als je hier het adres van je woning invult, zie je je huis tevoorschijn komen.

  2. Klik op je woning. Nu heb je de link voor je woning die je kunt plaatsen in je social media bericht.

 • Kan ik dezelfde tekst ook neerzetten op mijn Facbook-account?

  Zeker! Wij raden je aan als je Facebook en Instagram hebt, om op beide platforms het bericht te plaatsen dat jij je huis in de verkoop hebt staan. De tekst die je gebruikt bij je Instagram bericht kun je gewoon kopiëren en plakken voor op je Facebook.

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars