KIJCK. Makelaars

Hoe promoot ik mijn woning op Facebook?

Met miljoenen gebruikers binnen Nederland is Facebook een krachtige manier om de verkoop van je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Door je woning te delen op Facebook zorg je voor meer zichtbaarheid, maar hoe maak je een succesvolle post op Facebook die veel potentiële kopers trekt? Dat lees je hier.

Waarom is het belangrijk om de verkoop van je huis op Facebook te promoten?

Er zijn verschillende voordelen om Facebook te gebruiken als je je woning een extra boost wilt geven en meer potentiële kopers wilt trekken:

 1. Groot bereik: Facebook heeft een enorm bereik, waardoor je je woning onder de aandacht kunt brengen bij een groot publiek.
 2. Eenvoudig te delen: Facebook maakt het eenvoudig om foto’s, video’s en informatie over je woning te delen, zodat het makkelijk te vinden en te delen is met vrienden en familie.
 3. Snellere verkoop: Door de verkoop van je woning op Facebook te plaatsen, kun je de verkoop versnellen en meer kans maken op een snelle verkoop.

Hoe zet ik succesvol mijn huis te koop op Facebook?

Hieronder staan enkele tips voor het schrijven van een aantrekkelijk bericht op Facebook:

 1. Maak een indrukwekkende kop: beschrijf in een paar woorden de belangrijkste kenmerken van je huis en waarom het een aantrekkelijke keuze is voor kopers.
 2. Voeg afbeeldingen toe: gebruik hoogwaardige foto’s van het interieur en exterieur van het huis om potentiële kopers een beter beeld te geven.
 3. Benadruk de verkoopvoordelen: benadruk de unieke verkoopvoordelen van het huis, zoals de locatie, grootte, uitzicht, energie-efficiëntie, etc.
 4. Geef contactgegevens: vermeld je contactgegevens van de makelaar en nodig geïnteresseerde kopers uit om de makelaar te contacteren voor meer informatie of om een bezichtiging te regelen.
 5. Gebruik hashtags: gebruik relevante hashtags om je bericht onder de aandacht te brengen van mogelijke kopers.

Geef mij een opzetje voor een tekst

Mocht je het lastig vinden of geen inspiratie hebben, dan kun je het volgende opzetje gebruiken:

🏠 Mijn woning staat te koop

Vanaf vandaag staat onze woning op Funda én KIJCK.nl! Ken jij iemand die opzoek is?
KIJCK je mee? [*link hierachter plaatsen van jouw woning]

Delen wordt gewaardeerd!

#huistekoop #nieuwopdemarkt #kijckmakelaars

*Om de link van je woning te vinden, ga je naar https://kijck.nl/aanbod/. Als je hier het adres van je woning invult, zie je je huis tevoorschijn komen. Klik op je woning. Nu heb je de link voor je woning die je kunt plaatsen in je social media bericht.

Nog wat extra tips voor een succesvol Facebookbericht

Hier nog een paar handige tips voor het schrijven van je tekst:

Meer veelgestelde vragen

1. Delen via Facebook

 • Ik heb geen Facebook, wat nu?

  Vraag je vrienden of familie om je te helpen of laat hen een bericht plaatsen op hun Facebook-account dat jouw woning te koop staat.

 • Waarom is het belangrijk om de verkoop van je huis op social media te plaatsen?

  1. Groter bereik: Social media platformen hebben een enorm bereik en kunnen je woning onder de aandacht brengen van een groot publiek.

  2. Makkelijk te delen: Social media maakt het gemakkelijk om informatie en foto’s van je woning te delen met anderen, waardoor het gemakkelijker is om de verkoop te versnellen.

  3. Gemakkelijker vindbaar: Door je woning op social media te plaatsen, maak je het gemakkelijker voor geïnteresseerde kopers om deze te vinden.

 • Mag ik zelf een tekst schrijven bij het bericht?

  Je bent geheel vrij om zelf een tekst bij je social media bericht te schrijven. Mocht je het lastig vinden of geen inspiratie hebben, dan kun je de volgende tekst gebruiken:

  🏠 Mijn woning staat te koop

  Vanaf vandaag staat onze woning op Funda én KIJCK.nl! Ken jij iemand die opzoek is? KIJCK je mee? [link hierachter plaatsen van jouw woning]

  Delen wordt gewaardeerd!

  #huistekoop #nieuwopdemarkt #kijckmakelaars

 • Ik wil een link in mijn bericht zetten naar mijn woning, waar vind ik deze?

  1. Ga naar https://kijck.nl/aanbod/. Als je hier het adres van je woning invult, zie je je huis tevoorschijn komen.

  2. Klik op je woning. Nu heb je de link voor je woning die je kunt plaatsen in je social media bericht.

 • Kan ik dezelfde tekst ook neerzetten op mijn Instagram-account?

  Zeker! Wij raden je aan als je Facebook en Instagram hebt, om op beide platforms het bericht te plaatsen dat jij je huis in de verkoop hebt staan. De tekst die je gebruikt bij je Facebookbericht kun je gewoon kopiëren en plakken voor op je Instagram

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars