KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Waarom in Almere wonen?

Sinds enige tijd zijn wij ook actief als verkoopmakelaar in Almere. Deze stap hebben we natuurlijk niet zomaar gezet. Almere biedt namelijk veel voordelen als woonplaats. Het is een groene stad met moderne en duurzame ontwerpen, centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. En misschien nog wel het belangrijkste: de huizenprijzen zijn over het algemeen lager dan in nabijgelegen steden.

Genoeg redenen om in Almere te wonen toch?

Almere is een groene stad met veel parken, bossen en stranden

Er kleven nogal wat vooroordelen aan de stad Almere. Eén van de hardnekkigste is ongetwijfeld het feit dat er in Almere weinig natuur te vinden is. Niets is minder waar! Almere kent juist een rijkelijke natuur

Het gebied DUIN is prachtig, je kunt hier wonen en recreëren in de duinen, met negen gezellige stadsstranden. Almere heeft bovendien een aantal prachtige bossen, zoals het Almeerderhout wat het grootste bosgebied van Almere is en bestaat uit vier bossen met een eigen sfeer.

Of wat te denken van de Oostvaardersplassen? Je maakt hier kennis met het Nederland van duizenden jaren geleden. De nieuwe natuur op oude zeebodem is uniek in Nederland én in Europa.

Almere ligt centraal in Nederland

We kunnen er niet omheen dat Almere een extreem gunstige ligging heeft. Zowel met de auto als het openbaar vervoer bereik je erg snel de andere grote steden in Nederland. Met de auto ben je in 20 minuten in Amsterdam (mits geen file) en ook Utrecht is in 40 minuten te bereiken.

Dezelfde reistijden heb je met het openbaar vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld met de Intercity trein al in 20 minuten naar Amsterdam Centraal reizen en rond 40 minuten naar Utrecht Centraal. 

Daarnaast zijn er goede busverbindingen binnen de stad en naar omliggende plaatsen. Almere heeft ook een eigen busstation en treinstation, waardoor reizen per openbaar vervoer erg gemakkelijk is. Dit maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die in de buurt van grote steden willen zijn, maar niet de hoge huizenprijzen en drukte willen ervaren.

De stad heeft een modern en duurzaam ontwerp

Almere is relatief jong en werd in de jaren ’70 opgericht als onderdeel van de uitbreiding van de randstad. Dit gaf de stad de mogelijkheid om op een innovatieve en duurzame manier te worden ontworpen. Fraaie architectuur is hier dan ook volop aanwezig.

Zo zijn er veel groene ruimtes, waterpartijen en fietspaden in de stad te vinden. Daarnaast worden er veel duurzame technologieën gebruikt, zoals zonne-energie en geothermische energie. Dit maakt het niet alleen een prettige plek om te wonen, maar ook een toekomstbestendige stad die bewust omgaat met het milieu. 

Verwacht in Almere geen middeleeuwse grachten of monumentale panden met een verhaal, maar wel moderne, architectonische highlights ontworpen door wereldberoemde eigentijdse architecten als, Rem Koolhaas, René van Zuuk, Herman Hertzberger. 

Niet gek dat jaarlijks enorm veel Amsterdammers uiteindelijk besluiten om in Almere te wonen toch?

Almere is ideaal voor kinderen

Almere is een ideale stad om op te groeien voor kinderen. De stad heeft veel groene ruimtes, parken en speeltuinen waar kinderen veilig kunnen spelen en bewegen. Almere voert bovendien actief beleid om criminaliteit zo hard mogelijk terug te dringen. Zo mogen coffee shops bijvoorbeeld niet in een straal van 350 meter bij een middelbare school liggen.

Een ander voordeel is het feit dat je hier in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, geen lange wachttijden hebt bij het vinden van een middelbare school. Er is genoeg keuze en voldoende plek. 

Goede huizenprijzen

Een van de voordelen van Almere is dat de huizenprijzen over het algemeen lager zijn dan in nabijgelegen grote steden zoals Amsterdam. Dit maakt het een aantrekkelijke stad om te wonen voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning in de buurt van de randstad. 

Op basis van cijfers van het kadaster zien we dat de gemiddelde huizenprijs in Almere €470.413 is. De gemiddelde vraagprijs is €431.916.  Voor Amsterdam zien we duidelijk hogere cijfers. De gemiddelde huizenprijs is €1.076.707. De gemiddelde vraagprijs is €785.117.

Je kunt er dus vanuit gaan dat je voor hetzelfde geld een veel fraaiere woning koopt in Almere dan in Amsterdam.

Veel culturele evenementen en activiteiten

Wie denkt dat Almere weinig te beiden heeft als het gaat om evenementen en activiteiten, komt bedrogen uit. 

Almere heeft namelijk bijzonder veel te bieden op cultureel gebied. Zo zijn er diverse theaters, bioscopen, musea en galerieën in de stad te vinden. Ook worden er regelmatig culturele evenementen en festivals georganiseerd, zoals het Almere-Haven Festival en het Almere Jazz Festival. En wat te denken van het Bevrijdingsfestival Flevoland, de Libelle Zomerweek en Strandfestival ZAND. Jaarlijks komen uit het hele land ruim 800.000 mensen een Almeers festival bezoeken. 

Bovendien heeft Almere negen stadsstranden, vijf natuurgebieden, een bruisend centrum en in de havenkom in Almere-Haven en op de Grote Markt en Restaurantplein Belfort vind je de leukste restaurantjes. 

Voor kunstliefhebbers is er de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), een gebouw waarin verschillende kunstvormen samenkomen, zoals theater, film en beeldende kunst. 

Ook worden er regelmatig workshops en cursussen gegeven op het gebied van kunst en cultuur. Kortom, Almere biedt een breed scala aan culturele activiteiten en evenementen die geschikt zijn voor jong en oud.

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars