KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Tarief van een verkoopmakelaar: hoe werkt het?

Droom je wel eens over een woonboerderij op het platteland of juist van een stoer appartement, middenin de stad? KIJCK, dan helpen wij je graag bij het realiseren van je droom!

Een van de belangrijkste onderdelen hierbij is de verkoop van je huidige woning. Hier wil je natuurlijk de hoogst mogelijke prijs voor krijgen, zodat je een hoger budget hebt voor je vervolgstap. Een verkoopmakelaar helpt je hierbij, door allerlei zaken van je over te nemen en voor je te regelen. Hiervoor rekenen verkoopmakelaars tarieven die per makelaarskantoor nogal kunnen variëren. 

Bij ons betaal je een vast tarief van slechts 2950,- voor álles wat er bij de verkoop komt kijken. Van fotografie tot bezichtigingen en prijsonderhandelingen: KIJCK. makelaars rekent een bijzonder laag tarief! BeKIJCK hieronder hoe dat kan.

KIJCK. makelaars - dé makelaar met 1 vast tarief

Meer weten over onze unieke werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welke soorten tarieven van verkoopmakelaars zijn er?

Bij jouw keuze voor een verkoopmakelaar die je gaat helpen met het verkopen van je woning, kun je kiezen tussen grofweg twee soorten makelaars. Het grootste verschil is de manier waarop deze verkoopmakelaars hun tarieven samenstellen. Aan de ene kant heb je makelaars die werken met een variabel tarief dat afhankelijk is van de prijs van je woning, en je hebt verkoopmakelaars die werken met een vast tarief.

Verkoopmakelaars met een variabel tarief

De ‘klassieke’ manier is een tarief op basis van een zogenaamd variabel makelaarscourtage. Verkoopmakelaars rekenen dan een percentage van de verkoopsom van jouw woning als tarief. Dit percentage varieert nogal, waardoor het tarief van de verkoopmakelaar behoorlijk kan oplopen.

Verkoopmakelaars met vaste tarieven

Daarnaast zijn er verkoopmakelaars, zoals wij bij KIJCK. makelaars, die het helemaal anders doen. Wij rekenen een vast all-in tarief van slechts 2950,- voor precies dezelfde service en diensten. Wel zo eerlijk, want bij het verkopen van een woning van € 850.000,- voeren we dezelfde werkzaamheden uit als bij een woning van € 200.000,-. 

Op deze manier bespaar je al snel duizenden euro’s ten opzichte van een variabel tarief.

Bereken hier jouw voordeel

Prijs bij makelaar met 1.5% courtage (inclusief BTW)
2.950 Vaste lage all-in prijs van KIJCK. (inclusief BTW)
Dit bedrag betaal je meer bij een andere makelaar
€200.000
€1.500.000
De verkoopwaarde van mijn woning

Jouw verkoopmakelaar met een écht laag tarief: KIJCK. makelaars

KIJCK. makelaars is dé verkoopmakelaar met een vast tarief van de Randstad en ver daarbuiten. Met onze kantoren in Amsterdam, Hoofddorp en Almere zijn we altijd bij jou in de buurt. We zetten onze schat aan ervaring met het verkopen van woningen graag voor jou in, zo zorgen we ervoor dat jouw woning snel en tegen de juiste prijs en voorwaarden verkocht wordt.

Onze makelaars helpen je onder andere met:

  • Sterke fotografie en plattegronden van je woning;
  • Promotie via onder ander onze social media kanalen en natuurlijk via Funda;
  • Het regelen en houden van bezichtigingen met serieus geïnteresseerde kandidaten;
  • Prijsonderhandelingen;
  • Het regelen van het papierwerk, zoals het koopcontract en meer.

Wil je meer weten over hoe het zit met verkoopmakelaars en tarieven of over onze unieke werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Claudia Treep
Geschreven door Claudia Treep

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars