KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Waarom verhuizen mensen? Dit zijn de meest voorkomende redenen

Ga jij verhuizen of denk je er wel eens over na om te gaan verhuizen? Bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een grotere woning vanwege gezinsuitbreiding, of juist omdat je kleiner wilt gaan wonen? Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen verhuizen. 

In veel gevallen betekent een verhuizing ook het verkopen van je huidige woning. Hier helpen wij je graag bij: als dé verkoopmakelaar van de Randstad en ver daarbuiten zorgen we ervoor dat jouw woning voor de beste prijs verkocht wordt. Dit doen we volgens onze unieke werkwijze: op basis van een laag all-in tarief. Voor slechts 3950,- nemen we de gehele verkoop van je over en bespaar jij zomaar duizenden euro’s. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

De nummer 1 reden om te verhuizen: een grotere woning

De meest voorkomende reden waarom mensen verhuizen is de wens om meer ruimte in huis te willen. Ook hier zijn allerlei redenen voor, maar een van de belangrijkste is gezinsuitbreiding. Als jullie aan kids gaan denken, wil je toch een of misschien wel meerdere extra slaapkamers hebben. Als die in je huidige woning niet te realiseren zijn, wordt het tijd om te verhuizen! 

Ook een hobby die wat meer ruimte vraagt of een kantoor aan huis zijn redenen om op zoek te gaan naar een grotere woning.

Samenwonen – of juist het tegenovergestelde

Gaan jullie samenwonen? Gefeliciteerd! Wanneer jullie beide huren of graag samen jullie eigen plekje willen kopen, dan kan een verhuizing naar een nieuwe woning een mooie frisse start betekenen. 

Ook het einde van een relatie kan een reden zijn om te gaan verhuizen. Het gebeurt vaak dat een van beide partners verhuist en als de woning voor beiden te duur is, zal het huis verkocht moeten worden en volgen er dus twee verhuizingen.

Nieuwe baan op een andere locatie? Verhuizen!

Ook het vinden van een nieuwe baan op een andere plek is een veelvoorkomende reden om te gaan verhuizen. Soms is de baan van je dromen nou eenmaal niet om de hoek te vinden en moet je het dus ergens anders gaan zoeken.

Voor een korte periode is het niet zo erg om wat langer in de trein of de auto naar je werk te zitten, maar veel mensen vinden het op de langere termijn toch vervelend. Een té lange reistijd is een reden waarom veel mensen verhuizen. 

Op zoek naar een andere wijk

Woon je in een fijne stad, maar wil je graag in een andere wijk wonen? Dit is een reden die we vaak horen om te gaan verhuizen. Veel mensen willen graag dichtbij het centrum wonen, in de buurt van koffietentjes en restaurants. Anderen zoeken juist wat meer rust en willen liever in een buitenwijk of vlakbij een park wonen. 

Een rustigere woonomgeving

Is een verhuizing naar een lekker rustige wijk niet voldoende? Dan kun je er ook voor kiezen om te verhuizen naar een rustigere plek wat verder buiten de stad, bijvoorbeeld naar een gezellig klein dorp. Voor veel mensen is een rustige woonomgeving een belangrijke reden om te gaan verhuizen. Een plek waar de kinderen lekker op straat kunnen spelen en waar je de auto gewoon voor de deur kunt parkeren is heel wat waard!

Van huur naar koop

Huur je momenteel een woning en wil je liever een woning kopen? Dit kan een hele goede reden zijn voor een verhuizing. Wanneer je een woning koopt, bouw je immers je eigen vermogen op.

Kleiner wonen

Waar twintigers en dertigers vaak graag groter willen wonen omdat ze denken aan gezinsuitbreiding, willen mensen waarvan de kinderen het huis uit zijn vaak weer wat kleiner gaan wonen. Die extra slaapkamers zijn niet meer nodig en die grote tuin is toch wel héél veel werk: kleiner gaan wonen is een reden die we vaak horen om te gaan verhuizen. 

KIJCK. makelaars helpt je om jouw woning te verkopen

Een belangrijk onderdeel van je verhuizing is de verkoop van je huidige woning. Hoe meer je immers voor je huis krijgt, hoe meer je kunt investeren in je nieuwe plekje! KIJCK. makelaars helpt je hier graag bij. Voor het all-in tarief van slechts 3950,- zorgen wij ervoor dat jouw woning voor de beste prijs verkocht wordt. Ons tarief is niet afhankelijk van de verkoopprijs van je woning: op deze manier bespaar je dus al snel duizenden euro’s.

Voor 3950,- ontzorgen we je volledig, we nemen onder andere de volgende diensten op ons:

  • Fotografie en plattegronden van je woning;
  • Uitgebreide promotie via social media;
  • We plaatsen en promoten je woning op Funda;
  • We regelen en houden bezichtigingen met écht geïnteresseerden;
  • Onderhandelingen over de prijs en jouw voorwaarden;
  • Het papierwerk, zoals de koopovereenkomst;
  • We proosten samen op de succesvolle verkoop!

Wil je meer over onze werkwijze of over ons weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars