KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Wat kost verhuizen?

Ga je verhuizen en ben je benieuwd naar wat het kost om te verhuizen? De kosten van een verhuizing variëren enorm en zijn afhankelijk van allerlei factoren. Zo is het vaak veel goedkoper om een verhuizing zelf te doen en is het sneller en goedkoper om een relatief kleine inboedel te verhuizen dan de inboedel van een gezin met 6 kinderen. Ga je ver weg wonen of blijf je in dezelfde stad? Al deze factoren hebben invloed op de kosten van een verhuizing. 

Als je volledig ontzorgt wilt worden en je zo weinig mogelijk wilt bemoeien met de verhuizing, kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Het inpakken zul je zelf moeten doen, maar je hoeft niet met dozen en zware spullen te sjouwen. Ook het transport naar je nieuwe woning wordt geregeld en je spullen worden op de juiste plek neergezet. Op deze manier ben je wel veel meer geld kwijt dan wanneer je de verhuizing zelf doet.

Een verhuisbedrijf of zelf doen?

Dé manier om kosten te besparen bij een verhuizing is om de verhuizing zelf te doen, in plaats van een verhuisbedrijf in te schakelen. Het is wel aan te raden om familie of vrienden te vragen om je te helpen: zeker wanneer je veel en grote spullen hebt, is het fijn om voldoende hulp te hebben! 

De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf verschillen nogal. De prijs bestaat uit onder andere een uurtarief voor de verhuizers en de verhuiswagen. Gemiddeld ligt het uurtarief voor een verhuizer tussen de € 30,- en € 45,- per uur. Afhankelijk van de grootte van je inboedel zul je 1 tot wel 3 of 4 verhuizers nodig hebben: zo kan het al snel een fikse kostenpost worden. 

Het tarief voor de verhuiswagen is afhankelijk van het formaat, maar je kunt er vanuit gaan dat je voor een verhuiswagen van 50 m3 ongeveer € 50,- per uur zult betalen. 

De kosten voor een verhuizing van een woning van ongeveer 70m2 over een afstand van 10 kilometer, bedragen ongeveer tussen de € 650,- en de €750,-. 

Het is aan te raden om offertes bij verschillende verhuisbedrijven op te vragen. Zo kun je kiezen voor het bedrijf dat jou het beste gevoel geeft of de laagste prijs biedt. 

Verhuis je ver weg of blijf je dichtbij wonen?

Wanneer je verhuist naar dezelfde stad of zelfs dezelfde wijk, dan zul je in de meeste gevallen in één dag kunnen verhuizen. Als je een aanhanger of een busje huurt om de grote spullen te verhuizen, dan heb je aan één dag bushuur waarschijnlijk wel genoeg. Verhuis je ver weg, of zelfs naar het buitenland? Dan is de kans groot dat je voor meerdere dagen een bus moet huren: zo stijgen de kosten.

De afstand heeft een grote invloed op de kosten wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt om je te helpen verhuizen. De verhuizers maken immers meer uren en ook de brandstof moet betaald worden: de afstand is een van de belangrijkste factoren bij het berekenen van de kosten. 

Tip: eerst ontspullen, dan verhuizen

Wil je besparen op de verhuiskosten? Als je minder spullen hebt, zullen de verhuizers of jij en je familie en vrienden minder vaak heen en weer hoeven te lopen: dit scheelt geld en/of tijd.

Door eens kritisch naar al die dozen op zolder, in de kelder of je de logeerkamer te kijken, kom je ongetwijfeld veel spullen tegen die je jarenlang niet gemist hebt. Probeer deze spullen te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted: misschien hou je er nog wel wat geld aan over! 

Bespaar duizenden euro’s bij het verkopen van je woning

Als je gaat verhuizen, zul je ook jouw huidige woning willen verkopen. Daar helpen wij je graag bij! Wij zijn de innoverende makelaar en bovendien dé verkoopmakelaar van de Randstad: met onze unieke werkwijze zorgen we ervoor dat jouw woning voor de beste prijs verkocht wordt, terwijl jij zomaar duizenden euro’s kunt besparen. 

Wist je al dat wij de meest verkopende makelaar in Amsterdam zijn op Funda?

KIJCK. makelaars doet het namelijk anders dan traditionele verkoopmakelaars: wij werken op basis van een vast, laag tarief. Voor het all-in bedrag van slechts 3950,- nemen we de gehele verkoop van je over, ongeacht de verkoopsom van je huis. 

Voor dit all-in tarief krijg je alle services en dienstverlening die je van een NVM-makelaar mag verwachten, zoals:

  • We verzorgen de fotografie en maken plattegronden van je woning;
  • Promotie van je woning via onze socials;
  • We plaatsen en promoten je woning op Funda;
  • Bezichtigingen regelen én houden;
  • We voeren de onderhandelingen over de prijs en voorwaarden;
  • We helpen je met het papierwerk, zoals het opstellen van de koopovereenkomst.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars