KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Ga jij verhuizen? Dit zijn onze 5 tips voor efficiënt verhuizen

Heb je een nieuwe woning gekocht en ga je binnenkort verhuizen? Voor, tijdens en ook na je verhuizing komt er van alles op je af. Je moet je spullen ordenen en inpakken, de verhuisdag zelf is vaak een drukke, lange en stressvolle dag en na je verhuizing moet je alles weer uitpakken. Enkele tips om je verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn dus geen overbodige luxe: we zetten onze 5 tips voor je op een rijtje!

1.   Begin op tijd met de voorbereiding

Een verhuizing is vaak iets wat je naast je dagelijkse leven moet inplannen en vergis je niet: je hebt vaak meer spullen dan je denkt! Begin dus ruim op tijd met alles wat er bij je verhuizing komt kijken. Kijk bijvoorbeeld op tijd of je zelf verhuisdozen hebt, of je ze kunt lenen of dat je ze moet gaan kopen.

Op je nieuwe adres wil je natuurlijk ook zaken als internet en een energieleverancier hebben: vraag dit op tijd aan. Zo weet je zeker dat je tijdens je eerste nachten niet in het donker hoeft te zitten.

2.   Bedenk of je écht al je spullen mee wilt verhuizen

Een verhuizing is het perfecte moment om eens kritisch naar ál die dozen op zolder, in je kelder en in de logeerkamer te kijken. Vaak staan daar nog spullen die je sinds de vorige verhuizing niet meer aangeraakt hebt: wil je die spullen echt nog een keer meeverhuizen?

Je kunt proberen om je oude spullen via Marktplaats of Vinted te verkopen: dit kan zomaar een mooi bedrag opleveren. Verkoop je ze niet? Misschien kun je er dan iemand anders blij mee maken door het naar een tweedehandswinkel te brengen.

3.   Vraag op tijd om hulp – en zorg goed voor je helpers!

Vele handen maken licht werk: dat geldt zeker voor een verhuizing. Dozen sjouwen in je eentje, dat gaat nog wel, maar bij het verhuizen van grote meubels zoals banken, kasten en je bed wil je graag hulp. Vraag op tijd aan je familie en vrienden of ze je willen helpen, dan weet je zeker dat ze tijd vrijhouden in hun agenda.

Zo’n verhuizing is vaak een hele klus en een verhuisdag is een lange dag: zorg tijdens de dag goed voor jouw helpers. Begin de dag met koffie en wat lekkers erbij, zo kun je samen doorspreken hoe de dag eruit gaat zien. Zorg ook voor een goede lunch: tijdens een verhuisdag zullen jullie heel wat calorieën verbranden!

4.   Zorg ervoor dat je spullen goed ingepakt én gelabeld zijn

Je wilt dozen en andere spullen het liefst niet meerdere keren van kamer naar kamer hoeven sjouwen. Door op de dozen duidelijk aan te geven naar welke kamer ze moeten, bijvoorbeeld met kleurenstickers of post-its, komen ze direct op de slaapkamer, bijkeuken of op zolder terecht. Dit scheelt je later heel veel extra werk!

Tip: check ook ons artikel over inpaktips!

5.   Je nieuwe huis én je oude huis schoon

Je wilt in je nieuwe woning graag lekker fris beginnen: zorg er voor de verhuizing dus voor dat alles netjes en opgeruimd is. Voordat je meubels zoals banken en kasten gaat plaatsen, is het fijn als de vloeren en ook je meubels zelf schoon zijn: zo begin je direct goed!

Ook je oude huis wil je netjes achterlaten: het voelt goed om de plek waar je jarenlang met plezier hebt gewoond netjes achter te laten. Voor de nieuwe bewoners is het ook fijn om in een schoon huis terecht te komen.

Tip: houd een doos of krat met schoonmaakspullen apart.

Ontzorgt worden bij de verkoop van je woning? KIJCK. makelaars helpt!

Verhuizen naar een nieuw huis is leuk, maar ook intensief: er komt nogal wat bij kijken. Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen rondom het verhuizen, is natuurlijk het verkopen van je huidige woning. Hier zetten wij ons graag voor in.

KIJCK. makelaars is dé verkoopmakelaar van de Randstad en ver daarbuiten. Onze makelaars zetten hun ervaring graag in om jouw woning voor de beste prijs te verkopen. Hier hebben we een unieke werkwijze voor ontwikkeld: voor het lage all-in tarief van slechts 3950,- regelen we álles wat er bij de verkoop komt kijken. Fotografie, promotie, je woning op Funda, bezichtigingen en prijsonderhandelingen: we ontzorgen je volledig. Zo kun jij je mooi focussen op je nieuwe woning!

Wil je meer weten over deze werkwijze of je heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars