KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Op zoek naar inpaktips voor verhuizen?

Ga je verhuizen? Leuk! Rondom een verhuizing komt er van alles op je af, zoals het inpakken van al je spullen en het verkopen van je woning. Wij helpen je graag met het verkopen van jouw woning: voor slechts 3950,- nemen we de verkoop op ons.

Het inpakken voor een verhuizing is een tijdrovende klus: begin er dus op tijd mee. Ben je op zoek naar handige inpaktips voor verhuizen? We zetten onze tips voor je op een rijtje.

Wil je meer weten over het verkopen van je woning of heb je vragen over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Onze inpaktips voor verhuizen

Als dé verkoopmakelaar van de Randstad hebben we ruime ervaring met het verkopen van woningen en zo hebben we al heel wat verhuizingen meegemaakt. We zetten onze ervaring voor je op een rijtje in deze lijst met handige inpaktips voor verhuizen!

 1. Begin op tijd!

Je hebt vaak meer spullen dan je denkt. Uit ál die kastjes en lades komt vaak van alles tevoorschijn: in het uitzoeken, sorteren en inpakken van die spulletjes gaan al snel heel wat uren zitten. Begin daarom op tijd!

 1. Het juiste materiaal

Zorg voor het juiste verpakkingsmateriaal. Zware dingen zoals boeken kun je het beste in stevige verhuisdozen inpakken. Tip: vul een doos nooit helemaal met boeken, dan worden ze te zwaar.

 1. Zware spullen in rolkoffers

Heb je veel boeken of andere zware spullen? Deze kun je ook handig verhuizen in rolkoffers: zo benut je de ruimte optimaal én hoef je geen zware dozen te tillen.

 1. Praktisch inpakken

Inpakken is een kunst. Je wilt dozen niet te zwaar maken, maar wel goed vullen: zo zorg je ervoor dat spullen niet kunnen bewegen en zo beschadigen. 

 1. Denk na over de verhuisdag

Hoe goed je jouw verhuisdag ook voorbereid, een verhuizing is vaak chaotisch. Zorg ervoor dat je spullen vooraf goed ingepakt zijn en dat het duidelijk is naar welke ruimte welke spullen verplaatst moeten worden. Je kunt bijvoorbeeld werken met stickers met een kleurtje of post-its op dozen plakken, waarop staat naar welke kamer ze gebracht moeten worden.

 1. Plak kastjes dicht, met de sleutels erbij

Kastjes kun je het beste leeg verhuizen, zo worden ze veel lichter en voorkom je dat spullen in de kastjes verschuiven en stuk gaan. Heb je kastjes met lades of deuren? Plak deze dicht: dit verhuist een stuk gemakkelijker. Zit er een slot op de kastjes? Met een stukje tape kun je de sleutel op het kastje plakken, zo raak je de sleutels niet kwijt.

 1. Kleding inpakken? Gebruik vuilniszakken of speciale garderobe verhuisdozen

Het inpakken van een garderobe is vaak een uitdaging. Je wilt niet dat je na je verhuizing al je kleding moet strijken. Er zijn speciale garderobe verhuisdozen te koop: zo kun je jouw kleding aan de kledinghangers in een speciale doos verhuizen. Je kunt er ook voor kiezen om de kleding in grote vuilniszakken te doen, ook met hangers eraan.

 1. Meubels demonteren: schroefjes en onderdelen bij elkaar houden

Wanneer je meubels als kasten, lampen en bedden uit elkaar schroeft, dan houd je allerlei schroeven, bouten, moeren en andere onderdelen over. Je kunt deze handig bij elkaar houden door de onderdelen per meubelstuk in een stevig plastic zakje te doen. Schrijf op de zakjes waar de onderdelen van zijn, dan kun je ze in je nieuwe woning gemakkelijk weer terugvinden en in elkaar zetten!

 1. Elektronica

Een van de meest voorkomende ergernissen is het opnieuw aansluiten van je tv, modem, radio, spelcomputer, home-cinema set en andere elektronica. Tip: maak een foto van hoe je het in je huidige woning hebt ingesteld, dus met de snoeren en in- en uitgangen erop. Zo kun je het in je nieuwe huis gemakkelijk weer installeren!

 1. Denk goed na over wat je meeneemt

Een verhuizing is een goed moment om kritisch naar je spullen te kijken: wil je écht alles meenemen? Spullen die je al jarenlang op zolder hebt liggen en die je al die tijd niet hebt gemist, kun je ook proberen te verkopen of naar een tweedehandszaak te brengen. Zo kun je er iemand anders blij mee maken en hoef jij minder spullen te verhuizen.

 1. Let op met vloeistoffen

Vloeistoffen, zoals shampooflessen en flessen met olie uit de keuken kunnen tijdens het verhuizen gaan lekken. Sluit ze daarom goed af, bijvoorbeeld in stevige en afsluitbare plastic zakjes of met folie.

 1. Regel op tijd hulp

Schakel een verhuisbedrijf in of vraag familie en vrienden om je te helpen bij het verhuizen. Als je familie en vrienden vraagt om je te helpen, zorg dan goed voor ze: begin de dag met koffie en wat lekkers erbij en verzorg een stevige lunch. Een dag verhuizen is hard werken!

Nog een tip: schakel een verkoopmakelaar met een vaste prijs in!

Voordat je gaat verhuizen, wil je natuurlijk jouw eigen woning verkopen. Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat je de beste prijs voor je woning krijgt en dat hij verkocht wordt tegen de voorwaarden die bij je passen.

Hier zetten wij ons graag voor in. We hebben een unieke werkwijze ontwikkeld, waarmee we jouw woning voor de hoogste prijs verkopen en jij ook nog eens duizenden euro’s kunt besparen. Voor het vaste en lage all-in tarief van slechts 3950,- verkopen we jouw woning.

Door te kiezen voor een makelaar met een vaste prijs weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Met ons lage tarief kun je ook nog eens heel veel geld besparen ten opzichte van een traditionele verkoopmakelaar.

KIJCK. makelaars is dé verkoopmakelaar van de Randstad

Met ons vaste all-in tarief zijn we dé NVM-makelaar van de Randstad – en ver daarbuiten! We ontzorgen je volledig en helpen je gedurende de gehele verkoop met alles wat erbij komt kijken:

 • Prachtige foto’s en plattegronden van je huis;
 • We promoten je woning via Funda;
 • Uitgebreide promotie via social media;
 • We regelen en houden de bezichtigingen;
 • Onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden van de verkoop;
 • Hulp bij onder andere het opstellen van het koopcontract en ander papierwerk.

Ben je benieuwd naar de waarde van je woning? Vraag dan gratis een vrijblijvende waardebepaling van je woning aan. Wil je meer weten over onze unieke werkwijze en service? Neem gerust contact met ons op!

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars