KIJCK. Makelaars
Bekijk alle artikelen

Hoe lang duurt het voordat mijn huis op Funda staat?

Als je je huis wilt verkopen, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk op Funda verschijnt. Maar hoe lang duurt dit proces eigenlijk en welke stappen komen erbij kijken?

In dit artikel geven we je een overzicht van het hele traject, met nuttige tips van Leonie Rump, expert bij KIJCK. makelaars. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je huis zo snel mogelijk online staat.

Het proces van start tot Funda

Het traject begint zodra je de opdracht tot verkoop hebt getekend. Wat zijn de logische vervolgstappen die je kunt verwachten?

1. Fotografie en Presentatie

Bij KIJCK. makelaars werken we altijd met een professionele fotograaf. Na het tekenen van de opdracht neemt de fotograaf snel contact met je op om een afspraak te plannen.

De fotograaf maakt niet alleen foto’s, maar ook een video, 360-graden foto’s en een meetrapport. Dit alles zorgt voor een complete en aantrekkelijke presentatie van je woning.

“De fotograaf maakt niet alleen foto’s, maar ook een video, 360-graden foto’s en een meetrapport. Dit alles zorgt voor een complete en aantrekkelijke presentatie van je woning,” aldus Leonie Rump.

Een goede presentatie is cruciaal voor de verkoop van je woning. Daarom zorgt KIJCK. makelaars ervoor dat elke ruimte optimaal wordt weergegeven.

We geven je ook tips om je woning in topconditie te tonen, zoals het opruimen van persoonlijke spullen en het creëren van een neutrale, uitnodigende sfeer.

Denk aan het hotelkamer-effect: wanneer een potentiële koper binnenkomt, moet hij zich meteen thuis voelen.

hotelkamer effect
Creëer een zogenaamd hotelkamer-effect met je foto’s op Funda.

2. Documenten en informatie

Voordat je huis op Funda kan, moet een aantal documenten en lijsten compleet zijn:

  • Energielabel: Dit is verplicht. Heb je nog geen energielabel? KIJCK. makelaars kan dit voor je regelen.
  • Lijst van zaken en vragenlijst: Hierin geef je aan welke zaken in de woning achterblijven en welke je meeneemt. Ook beantwoord je vragen over bijvoorbeeld de laatste schilderbeurt of eventuele lekkages. Dit voorkomt verrassingen voor de koper.
  • VVE-Stukken (bij appartementen): Voor appartementen zijn ook documenten van de Vereniging van Eigenaren nodig, zoals recente notulen, een balans, begroting en een meerjarenonderhoudsplan.

Het verkrijgen van een energielabel kan enkele dagen in beslag nemen, dus het is belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te vragen.

Daarnaast moet je de Lijst van Zaken en de Vragenlijst nauwkeurig invullen. Deze documenten geven potentiële kopers een duidelijk beeld van de staat en de inhoud van je woning.

3. Digitale dossier en goedkeuring

Alle verzamelde informatie en de gemaakte foto’s worden in een digitaal dossier gezet. In ons geval is dit je eigen KIJCK. makelaars omgeving.

Zodra alles compleet is, krijg je dit ter goedkeuring. Na jouw akkoord zetten wij je woning direct door naar Funda.

Dit digitale dossier is een handige tool waarmee je overzicht houdt over alle stappen in het proces. Je ziet in één oogopslag welke documenten nog ontbreken en wat de status van je verkoop is.

Zodra je alles hebt goedgekeurd, wordt je woning meteen doorgezet naar Funda, zodat deze zichtbaar wordt voor potentiële kopers.

Factoren die de snelheid beïnvloeden

Afspraak met de Fotograaf

Hoe snel de fotograaf langs kan komen, hangt af van zijn agenda en jouw beschikbaarheid. Idealiter gebeurt dit binnen een paar dagen na het tekenen van de opdracht.

De beschikbaarheid van de fotograaf kan echter variëren, vooral tijdens drukke periodes. Het is daarom verstandig om meteen na het tekenen van de opdracht een afspraak te maken.

Energielabel

Het verkrijgen van een energielabel kan enkele dagen duren. Zorg dat je dit zo snel mogelijk aanvraagt of laat regelen door KIJCK. makelaars.

Zonder een geldig energielabel kan je woning niet op Funda worden geplaatst.

KIJCK. makelaars heeft goede contacten met gecertificeerde bedrijven die snel en efficiënt een energielabel voor je kunnen regelen.

Compleet aanleveren van informatie

De snelheid waarmee je de Lijst van Zaken en de Vragenlijst invult, heeft direct invloed op hoe snel we je woning op Funda kunnen zetten. Zorg dat je deze formulieren snel en volledig invult. Dit voorkomt vertragingen en zorgt ervoor dat je woning zo snel mogelijk online komt.

Eventuele VVE-Stukken

Voor appartementen is het belangrijk dat alle benodigde documenten van de VVE aanwezig zijn. Bij kleinere VVE’s kan het soms wat langer duren om alle stukken compleet te krijgen.

Heb je geen compleet meerjarenonderhoudsplan? Dan kan KIJCK. makelaars je adviseren over hoe je dit kunt verkrijgen.

Tips voor een snelle en effectieve plaatsing op Funda

1. Plan vlot met de fotograaf

Zodra je de opdracht hebt getekend, plan je meteen een afspraak met de fotograaf. Dit zorgt ervoor dat het proces snel in gang wordt gezet. De fotograaf van KIJCK. makelaars is flexibel en werkt nauw samen met ons team, zodat de fotosessie snel en efficiënt kan plaatsvinden.

2. Zorg voor een netjes en licht huis

Een opgeruimd en licht huis verkoopt beter. Leonie raadt aan om alle gordijnen open te doen en de lichten aan te zetten voor de foto’s. Ook een neutrale, lichte inrichting helpt hierbij.

“Zorg ervoor dat je huis netjes en licht is. Doe alle gordijnen open en zet de lichten aan. Een neutrale, lichte inrichting helpt hierbij,” adviseert Leonie Rump.

Door je huis opgeruimd en licht te presenteren, creëer je een ruimtelijker en aantrekkelijker beeld. Dit kan potentiële kopers over de streep trekken om een bezichtiging aan te vragen. Vergeet niet om ook de buitenruimte netjes te maken, want de eerste indruk begint bij de voordeur.

Zelfs lichte lakens kunnen bijdragen aan een betere Funda presentatie.

3. Timing is cruciaal

Er zijn betere dagen en periodes om je huis op Funda te zetten. Volgens onderzoek is dinsdag de beste dag om online te gaan. Dit zorgt ervoor dat je woning gedurende de week goed zichtbaar is voor potentiële kopers.

Door strategisch te kiezen wanneer je huis online gaat, kun je de zichtbaarheid en het aantal reacties maximaliseren.

4. Wees flexibel met de weersomstandigheden

Vooral voor buitenfoto’s is het belangrijk om goed weer af te wachten. Soms is het beter om een paar dagen te wachten voor mooie zonnige foto’s.

Mooie buitenfoto’s kunnen een groot verschil maken in de presentatie van je woning. We plannen daarom altijd flexibel en zorgen ervoor dat de fotosessie onder de beste omstandigheden plaatsvindt.

Hoe snel huis op Funda?

Over het algemeen kan je woning binnen anderhalve week tot twee weken op Funda staan, mits alle stappen vlot doorlopen worden. Door snel te handelen en goed samen te werken met je makelaar kun je deze periode zelfs verkorten tot soms wel een week.

Wil je meer weten over hoe je je huis het beste kunt presenteren of heb je hulp nodig bij het regelen van alle documenten? Neem contact op met KIJCK. makelaars en wij helpen je graag verder om jouw huis zo snel en effectief mogelijk op Funda te krijgen.

Ons team staat klaar om je door het hele proces te begeleiden en ervoor te zorgen dat je huis op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd.

Bij KIJCK. makelaars hechten we veel waarde aan transparantie en duidelijkheid. Daarom houden we je tijdens het hele proces op de hoogte van de voortgang en zorgen we ervoor dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

KIJCK. makelaars
Geschreven door KIJCK. makelaars

Laatst geupdate:

Team KIJCK. Makelaars