KIJCK. Makelaars

Hoe promoot ik de verkoop van mijn woning op social media?

Als jij je woning wilt verkopen, wil je natuurlijk zoveel mogelijk potentiële kopers trekken. Social media is hiervoor een krachtige tool om de verkoop van je woning te versnellen. Lees hier meer hoe jij jouw social media kanalen succesvol kan inzetten bij de verkoop van je woning.

Waarom is het belangrijk om de verkoop van je huis op social media te promoten?

Door je woning op social media te zetten, bereik je een groter publiek en versnel je het verkoopproces. Mensen op sociale media zijn actief op zoek naar informatie. Het plaatsen van een bericht dat je woning te koop staat, kan hen op de hoogte stellen van de verkoop en hen aanmoedigen om meer te weten te komen of zelfs een bezichtiging aan te vragen.

Bovendien kun je door het gebruik van sociale media het bereik vergroten doordat anderen binnen je social media kanalen het bericht kunnen delen. Een voordeel van het delen van een social media bericht is dat het de bereikbaarheid en zichtbaarheid van het bericht verhoogt. Als een bericht wordt gedeeld, kan het worden gezien door de volgers van degene die het bericht deelt. Dit kan helpen bij het verspreiden van informatie dat jouw woning te koop staat.

Ik wil mijn huis op Facebook plaatsen, hoe werkt dit?

Facebook heeft een enorm bereik en is een van de meest gebruikte sociale mediaplatformen ter wereld, wat betekent dat er veel potentiële kopers zijn die je bereikt. Om je op weg te helpen, hebben wij voor jou een aparte hand-out gemaakt hoe jij succesvol een Facebookbericht op je eigen account kan plaatsen.

Ik wil een succesvol bericht delen op mijn Facebook-account

Ik wil mijn huis op Instagram plaatsen, leg het mij uit

Instagram is een visueel platform, waardoor jij de kans hebt om de charme en het aantrekkelijke uiterlijk van je woning te tonen via foto’s en video’s. Door een bericht op Instagram te delen met een foto erbij kan je je woning op een eenvoudige manier onder de aandacht brengen van een groot publiek. Ook hier hebben wij een handige hand-out voor gemaakt.

Ik wil een succesvol bericht delen op mijn Instagram-account

Hoe zorg je ervoor dat anderen je social media bericht delen?

Om ervoor te zorgen dat anderen je social media bericht delen, kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Maak gebruik van een aantrekkelijke foto: Gebruik kwalitatieve foto’s van je woning om deze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en vrienden.
 2. Zorg voor informatieve en boeiende inhoud: Beschrijf de belangrijkste kenmerken en voordelen van je woning en geef eventueel een rondleiding in videoformaat.
 3. Maak het gemakkelijk te delen: Vraag je netwerk om het te delen met vrienden en familie én zet het in je social bericht zelf, bijvoorbeeld: delen wordt gewaardeerd.
 4. Gebruik hashtags: Gebruik hashtags die relevant zijn voor de verkoop van je woning en die makkelijk vindbaar zijn voor potentiële kopers. Voorbeeld: #huistekoop #nieuwopdemarkt #kijckmakelaars

Door deze stappen te ondernemen, zorg je ervoor dat je social media bericht interessant is en dat het gemakkelijk te delen is, waardoor het meer kans maakt om door anderen te worden gedeeld.

Meer veelgestelde vragen

1. Delen via social media

 • Ik heb geen Facebook of Instagram, wat nu?

  Vraag je vrienden of familie om je te helpen of laat hen een bericht plaatsen op hun social media kanalen dat jouw woning te koop staat.

 • Waarom is het belangrijk om de verkoop van je huis op social media te plaatsen?

  1. Groter bereik: Social media platformen hebben een enorm bereik en kunnen je woning onder de aandacht brengen bij een groot publiek.

  2. Makkelijk te delen: Social media maakt het gemakkelijk om informatie en foto’s van je woning te delen met anderen, waardoor het gemakkelijker is om de verkoop te versnellen.

  3. Gemakkelijker vindbaar: Door je woning op social media te plaatsen, maak je het gemakkelijker voor geïnteresseerde kopers om deze te vinden.

 • Mag ik zelf een tekst schrijven bij het bericht?

  Je bent geheel vrij om zelf een tekst bij je social media bericht te schrijven. Vergeet ons niet te taggen, want dan wordt je bereik nog groter. Mocht je het lastig vinden of geen inspiratie hebben, dan kun je de volgende tekst gebruiken:

  🏠 Mijn woning staat te koop

  Vanaf vandaag staat onze woning op Funda én KIJCK.nl! Ken jij iemand die opzoek is? KIJCK je mee? [link hierachter plaatsen van jouw woning]

  Delen wordt gewaardeerd!

  #huistekoop #nieuwopdemarkt #kijckmakelaars

 • Ik wil een link in mijn bericht zetten naar mijn woning, waar vind ik deze?

  1. Ga naar https://kijck.nl/aanbod/. Als je hier het adres van je woning invult, zie je je huis tevoorschijn komen.

  2. Klik op je woning. Nu heb je de link voor je woning die je kunt plaatsen in je social media bericht.

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je gevonden wat je zocht?
Team KIJCK. Makelaars